cursus, opleiding beeldhouwen en boetseren in steen, klei en gips

 

 

 

foto cursus

Deze cursus, opleiding beeldhouwen is geen korte workshop. Het verschil is dat een workshop tot doel heeft een kennismaking of een korte inleiding over een thema aan de deelnemers over te brengen. De cursist kan daarna beslissen om een langere cursus of opleiding te volgen om zich meer te verdiepen in het beeldhouwen of het boetseren.

 

Wij verzorgen aan onze kunstacademie enkel een langere, verdiepte cursus of opleiding. Deze staat open voor iedereen ouder dan 18 jaar.

 

Het is wel steeds mogelijk dat er binnen een cursus een workshop wordt georganiseerd om de cursist toe te laten in contact te komen met supplementaire delen uit het grote domein van het beeldhouwen met de daarbij horende technieken.

 

Zo werd bijvoorbeeld in het verleden al eens een workshop over het smeden van beitels en het harden ervan georganiseerd.

 

 

 

cursus, workshop beeldhouwen

 

 

 

beeldhouwen 1

beeldhouwen

 

 

Het slijpen van beitels, kaptechnieken, het boetseren, het maken van gietvormen en afgietsels, beeldhouwtechnieken, het onderhoud van gereedschappen worden niet in supplementaire workshop gegeven: ze behoren tot de vaste ingrediënten van de cursus. Elke cursist moet deze vaardigheden verwerven tijdens de opleiding.

 

 

 

 

Terug naar startpagina van deze website  www.beeldhouwen.net

© Jeroen Humbeeck